Tannregulering for barn og ungdom

Første møte

Ved første møte undersøker vi bittforhold og tannstillingen til ditt barn. Det anbefales at foresatte er med til timen dersom pasienten er under 18 år. Dersom det er aktuelt med behandling, så går vi gjennom hva som er mulig å oppnå, type apparatur og kostnader ved behandling. Ofte kan det være lurt å bruke litt tid på å tenke over informasjonen dere har fått på første konsultasjon før man går videre med behandling.


 

Behandlingsplan

Ønsker dere å gå videre med behandlingen, så er det nødvendig at vi tar analysemateriale (digitale modeller, fotos og røntgenbilder). Etter at vi har analysert bittet vil det følge et oppfølgingsmøte  med detaljert informasjon om behandlingen, behandlingsavtale og kostnadsoverslag. 

 

Behandling  

Behandling i melke/blandingstannsett (innledende behandling)

Det kan være naturlige mellomrom eller rotasjoner av fortennene hos barn i denne aldersgruppen. Dette er normale forhold som ofte forbedres uten behandling. Vi ønsker ikke å forbedre det kosmetiske i blandingstannsettet, men påvirke kjevens posisjon  for bedre tilpassing av over- og underkjeven og skaffe plass til de permanente tennene. Hos barn i vekst er det mulig å påvirke kjevevekst.

 

Hos noen barn er det nødvendig med en såkalt to-fase behandling og bruk av både avtagbar og fast apparatur. Den første fasen foregår i blandingstannsettet med flere melketenner (8-10 års alderen), mens den andre fasen planlegges når alle permanente tenner er frembrudt.

 

Behandling i permanent tannsett

Alle, eller nesten alle, permanente tenner er frembrutt. Det er vanlig med bruk av fast apparatur for å korrigere ulike bittavvik i dette stadiet (se fast apparatur).


Retensjon etter behandlingen

Etter tannregulering er avsluttet er det viktig å retinere (holde på tennene) i den nye posisjonen de har fått. Vi bruker stabiliserings plater (gom) og/eller limt streng på baksiden av tennene. For best mulig langtidsresultat er det viktig å følge anbefalingene om retensjon. Hos oss følger vi opp pasienten ca. 3-5 år etter avsluttet aktiv behandling. 

ADAMSTUEN TANNREGULERING

Ullevålsveien 82B, 0454 Oslo

 ÅPNINGTIDER

Mandag til torsdag: 07.45 - 16.00

Fredag 8:00 -15:00

  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • Twitter

MENY

HJEM

PRISER voksen

PRISER barn

OM OSS

KONTAKT

FINN OSS