VANLIGE SPØRSMÅL FØR TANNREGULERING

Er det noen aldersgrense for å få tannregulering?
Det er ingen aldersgrense. Tenner kan flyttes hele livet.  

Er det vanlig å trekke tenner i forbindelse med tannregulering?
For personer som har store tenner i en liten kjeve kan fjerning av tenner noen ganger være nødvendig for å oppnå best mulig resultat. Ved å trekke tenner kan man sikre at de øvrige tennene får stå i sunt kjeveben omgitt av frisk tannkjøtt. Hvis man i slike tilfeller velger å ikke trekke tenner, kan man få problemer med lite ben rundt røttene, blottet tannhals og/eller tannkjøttbetennelse senere. I tillegg kan tennene stå for langt frem, slik at det blir vanskelig å lukke leppene.

Hvor lang tid tar en behandling?
Det tar vanligvis fra 1-3 år men her er det store forskjeller alt etter bittavvik og pasientens egeninnsats.

Gjør tannregulering vondt?

Tennene, tannkjøttet eller tungen kan være ømme de første dagene etter at reguleringen er satt på eller strammet. Ubehag og ømhet varierer fra pasient til pasient, men varer som oftest ikke lengre en 2-5 dager. Du får utlevert voks som kan hjelpe deg i starten. Det kan også være lurt å spise mykere kost dersom det er vanskelig å tygge. Etter noen dager vil “ømheten” og smertene gå over av seg selv. Du kan alltid kontakte oss dersom du har vondt eller smerter etter 48 timer.

Er det bivirkninger ved tannregulering?
All medisinsk behandling medfører en risiko for bivirkninger, også tannregulering. Mangelfullt renhold vil føre til ansamling av bakteriebelegg som kan gi hull i tennene og betennelse i tannkjøttet (rødt, hovent tannkjøtt). Begynnende hull i tennene kan gi hvit og/eller brun meisfarging av tannoverflaten og dette er en reell risiko for alle med tannregulering. Denne meisfargingen er permanent og kan i beste fall bare delvis reduseres på et senere tidspunkt. Derfor er ekstra nøye tannpuss og renhold påkrevd.

Hvilke utgifter til tannregulering dekkes av trygden?

Se priser og refusjoner for barn og ungdom

Se priser og refusjoner for voksne 

Hva er forskjellen mellom tannleger og kjeveortopeder?
En kjeveortoped er en tannlege som etter vanlig tannlegeutdannelse og yrkespraksis fortsetter og tar en 3-årig spesialistutdannelse ved en tannlegehøyskole.

Har du andre spørsmål?

Send oss gjerne en e-post på post@adamstuentannregulering.no

ADAMSTUEN TANNREGULERING

Ullevålsveien 82B, 0454 Oslo

 ÅPNINGTIDER

Mandag til torsdag: 07.45 - 16.00

Fredag 8:00 -15:00

  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • Twitter

MENY

HJEM

PRISER voksen

PRISER barn

OM OSS

KONTAKT

FINN OSS