Tenner kan flyttes hele livet

TANNREGULERING FOR VOKSNE

Det er ingen aldersgrense for tannregulering. Usynlig regulering på baksiden av tennene og avtagbare, gjennomsiktige skinner, clear aligners, gjør tannregulering for voksne mye lettere enn før.

I Norge er helsevesenet lagt opp på en måte som gjør at vi ofte skiller tannhelsen vår fra resten av kroppen og fra vår psykisk helse. Tannregulering kan ikke bare gi deg et nytt smil. Et sunt bitt, hvor hver tann har nok plass, kan gi flere helsefordeler enn mange er klar over:

1. Tannregulering kan motvirke hull og tannkjøttbetennelse

Tenner som sitter for trangt, eller ligger oppå hverandre, gir høyere risiko for hull og tannkjøttbetennelse, fordi det blir vanskeligere å komme til når du pusser tennene. Den naturlige syrenøytraliserende spyttsirkulasjonen kommer heller ikke så godt til. Tenner som har  flyttet seg på grunn av tannkjøttsykdom kan rettes opp med regulering. Kjeveortopedisk behandling på grunn av tannkjøttssykdom gir rett til trygderefusjon.

2. Tannregulering og psykisk helse

Munnen og smilet er helt essensielt i vår verbale og non-verbale kommunikasjon. Å kunne snakke og smile så naturlig og uhemmet som mulig, hjelper oss med å kommunisere med mennesker rundt oss på en fri og avslappet måte.

3. Fordøyelsen begynner i munnen

Fordøyelsen vår begynner i allerede i munnen med tygging og tilføring av enzymer fra spyttet vårt. Når vi tygger maten godt hjelper dette fordøyelsen og næringsopptaket. Feilstillinger i bittet kan påvirke hvor godt vi klarer å tygge maten vi spiser.

4. Tannslitasje, traume og kjeveledd

Feilstillinger i tenner og kjeve kan bidra til at tennene slites ned ved tygging, eller ved gnissing når vi sover. Behandling av overbitt kan redusere sjansen for skader på tennene ved fall og andre trauma mot munnen. Smerter i kjeveledd kan ha sitt utspring i feilstillinger i kjeve og tannstilling

5. Omfattende tannerstatning ved tanntap

Det kan være nødvendig med tannregulering dersom tapte tenner skal erstattes. Flytting av tenner og korrigering av bittet før tannerstatning kan føre til bedre plass og sluttresultat. Tannregulering bør alltid vurderes i slike tilfeller.

6. Store bittfeil og kjeveoperasjon

Kjeveortopedisk forbehandling er alltid nødvendig dersom store bittfeil skal korrigeres med hjelp av kirurgisk forflytting av kjever (ortognatisk kirurgi). Denne type tannregulering gir rett til trygderefusjon.

adamstuent_tannregulering_grid_3-min.jpg

En uforpliktende konsultasjon med kjeveortoped koster kr 686,- for voksne

Vi hjelper deg med å finne hvilken type tannregulering som passer best for deg. Vi gir deg en tydelig og realistisk pris og tidsramme for behandlingen. Du kan betale i avdrag fordelt utover behandlingsperioden uten ekstra kostnad.

Adamstuen-Tannregulering_klinikken_interiør

TANNREGULERING FOR VOKSNE

Første møte

Uforpliktende konsultasjon

Vi begynner med å undersøke bittet og tannstillingen din. Dersom det er aktuelt med tannregulering, vil vi gå gjennom hva det vil være mulig å oppnå, samt eventuelle muligheter for refusjon. Noen foretrekker å tenke gjennom den første informasjonen før de bestemmer seg for gå videre.

Tydelig informasjon om muligheter og kostnader

Ønsker du å gå videre med behandling, lager vi analysemateriale: digitale 3D modeller med scanner, foto og røntgenbilder. Etter at vi har vurdert analysematerialet grundig, vil du få detaljert informasjon om behandlingen, kostnadsoverslag og behandlingsavtale.

Hos oss utføres alle konsultasjoner av en kjeveortoped. Vi gir deg et tydelig og klart kostnadsoverslag og en realistisk behandlingsplan.

TANNREGULERING FOR VOKSNE

Valg av tannregulering

Vi hjelper deg med å finne den tannreguleringen som passer best for deg. Les mer om de forskjellige typene tannregulering for voksne på disse sidene:

tannregulering foran og bak tennene.
adamstuent_tannregulering_grid_3-min.jpg

Et godt smil er ikke avhengig av perfekte tenner. Små skjevheter og mellomrom kan være sjarmerende og vakkert. Vårt behandlingsmål er et sunt bitt som gir deg god tannhelse og et smil du er fornøyd med.