top of page
shutterstock_1361662457edit.jpg

Tenner kan flyttes hele livet

TANNREGULERING FOR VOKSNE

Det er ingen aldersgrense for tannregulering. Usynlig regulering på baksiden av tennene og gjennomsiktige skinner, clear aligners, gjør tannregulering for voksne mye lettere enn før.

I Norge er helsevesenet lagt opp slik at vi ofte skiller tannhelse fra resten av kroppen og fra vår psykisk helse. Tannregulering kan ikke bare gi deg et nytt smil. Et sunt bitt, hvor hver tann har nok plass, kan gi flere helsefordeler enn mange er klar over.

1. Tannregulering kan motvirke hull og tannkjøttbetennelse

Tenner som sitter for trangt kan føre til hull og tannkjøttbetennelse. Det blir vanskeligere å komme til – for deg når du pusser, og for munnens egen syrenøytraliserende spyttsirkulasjon. Tenner som har flyttet seg på grunn av tannkjøttsykdom kan rettes opp med regulering. Regulering etter tannkjøttssykdom gir rett til trygderefusjon.

2. Tannregulering og psykisk helse

Munnen og smilet er helt essensielt i vår verbale og non-verbale kommunikasjon. Å kunne snakke og smile naturlig og uhemmet, hjelper oss med å kommunisere med andre på en fri og avslappet måte.

3. Fordøyelsen begynner i munnen

Fordøyelsen begynner i munnen med tygging og tilføring av enzymer fra spyttet vårt. Når vi tygger maten godt hjelper dette fordøyelsen og næringsopptaket. Feilstillinger i bittet kan påvirke hvor godt vi klarer å tygge maten vår.

4. Tannslitasje, traume og kjeveledd

Feilstillinger i tenner og kjeve kan bidra til at tennene slites ned ved tygging, eller ved gnissing når vi sover. Behandling av overbitt kan redusere sjansen for skader på tennene ved fall og andre trauma mot munnen. Smerter i kjeveledd kan ha sitt utspring i feilstillinger i kjeve og tannstilling

5. Før tannerstatning ved tanntap

Det kan være nødvendig med tannregulering dersom tapte tenner skal erstattes. Flytting av tenner før tannerstatning kan føre til bedre plass, bitt og sluttresultat. Tannregulering bør alltid vurderes i slike tilfeller.

6. Store bittfeil og kjeveoperasjon

Kjeveortopedisk forbehandling er alltid nødvendig dersom store bittfeil skal korrigeres med hjelp av kirurgisk forflytting av kjever (ortognatisk kirurgi). Denne type tannregulering gir rett til trygderefusjon.

Adamstuen-Tannregulering_klinikken_interiør

Velkommen til oss. Vi holder til i lyse lokaler ved trikkestoppet på Adamstuen torg.

adamstuent_tannregulering_grid_3-min.jpg
Et godt smil er ikke avhengig av helt perfekte tenner. Små skjevheter og mellomrom kan være sjarmerende og vakkert. Vårt mål er et sunt bitt som gir deg god tannhelse og et smil som gjør deg glad.

TANNREGULERING FOR VOKSNE

Første møte, hvordan kommer du  i gang? 

En uforpliktende konsultasjon med tydelig informasjon om muligheter og kostnader

Første skritt er å bestille time til en innledende undersøkelse. Som voksen trenger du ingen henvisning.

 

Vi starter med å høre hvilke ønsker og behov du har. Vi ser på bitt otannstilling, og om du kan få refusjon. Vi lager analysemateriale: digitale modeller med 3D-scanner, foto og røntgenbilder.

 

Hos oss utføres alle konsultasjoner av spesialist  en Helfo-godkjent kjeveortoped som, i tillegg til tradisjonell regulering, også har sertifisering både for clear alingers (Invisalign og Spark) og for regulering bak tennene (Incognito og Win).

 

Vi kan derfor vurdere de forskjellige reguleringstypene opp mot hverandre sammen med deg, sånn at du får bedre oversikt og kan velge det som passer aller best for deg. Konsultasjonen er helt uforpliktende og du får et klart og tydelig kostnadsoverslag og en realistisk tidsramme for behandlingen.

tannregulering foran og bak tennene.

Venstre: tradisjonell regulering med klosser.

Høyre: regulering bak tennene.

Nede: alignere (gjennomsiktige skinner).

TANNREGULERING FOR VOKSNE

Ulike typer regulering for voksne, finn ut mer:

adamstuent_tannregulering_grid_3-min.jpg

En uforpliktende konsultasjon med kjeveortoped koster for voksne kr 915,-

Vi hjelper deg å finne den tannreguleringen som passer best for deg, med en tydelig pris og realistisk tidsramme.
bottom of page